Blog header
Het web is altijd in beweging. Lees je mee?

5 mooie responsive websites

Zoek je ook wel eens inspiratie online? Ik wel. Lekker speuren naar toffe sites. Even gluren bij de buren. Genieten van zorgvuldig uitgedacht webdesign. Tijdens een recente surftocht kwam ik 5 fraaie responsive websites tegen. Kijk je met me mee?

5 keer inspiratie plus bonus

De laatste 2 jaar is webdesign op een bijzondere manier volwassen geworden. Er worden wereldwijd prachtige sites gemaakt. Toffe parallax scrolling, prachtig beeld en sterke typografie. Daar worden we blij van!

Soms is het fijn om je te laten inspireren door de creaties van anderen. Daarom heb ik 5 sites geselecteerd op awwwards die mij allemaal op een andere manier een positief gevoel geven. Puur vanwege de uitstraling, de compositie, content en de effecten.

De lijst staat in willekeurige volgorde. Tot slot een kort filmpje. Als kers op de taart. Enjoy!

1. Quay restaurant from Sydney - Australia

quayrestaurant1

Mijn oog viel meteen op deze site. Prachtige beelden van mooi opgemaakte gerechten. Smaakvol. Ik wilde meteen verder klikken. Meer zien en lezen. Eigenlijk wilde ik ook meteen een tafel reserveren, maar Sydney is een beetje ver fietsen.

Een ontwerp met veel witruimte en orde. De culinaire creaties zijn gefotografeerd zonder borden. De site krijgt hierdoor een luxe uitstraling. Echt heel fraai beeldmateriaal! Bij scrollen laden automatisch andere foto's in.

Check it out at Quay.

2. Webshop van Helbak: Deens keramiek

helbak

Ik werd meteen vrolijk van de kleurtjes. De botervlootjes, bakjes en potten spreken voor zich. Mooi scherp beeld. Weinig poeha. Lekker clean ontwerp.

 helbakbutterboxes

De navigatie is simpel. I love it. Alles ziet er mooi strak uit. Goed gebruik van witruimte. Door subtiele hover- en scrolleffecten doet de site iets minder plat aan dan op het eerste gezicht lijkt.

Check out Helbak ceramics!

3. White Frontier: bierbrouwerij uit Zwitserland

whitefrontierbrewery

Leuke dynamische website! Het begint met een splash screen waarop je moet aanklikken of je boven de 18 bent. De typografie past perfect bij de sfeer. Stoer, outdoors, sportief, jong. Over dit concept is duidelijk goed nagedacht. 

whitefrontierseries

Er zijn diverse speelse scroll- en hovereffecten verwerkt. Op iedere pagina gebeurt wel iets. Leuk spanningsveld tussen foto en film. Al het beeldmateriaal oogt professioneel. Deze website nodigt uit en neemt je mee op een verkenningstocht. Erg leuk uitgevoerd. Ik ben benieuwd naar het bier van White Frontier!

Neem een kijkje op de website!

4. Digital agency Urban Influence from Seattle

urbaninfluence

Van deze website werd ik nogal vrolijk. De homepage begint al goed. Een grappig schermvullend filmpje dat een blikje achter de schermen geeft op de werkvloer. Goeie compositie. Duidelijk menu. En een grote ghost button die je meteen doorsluist naar de portfolio.

Hovereffecten verwerkt in het logo en bij alle buttons. De content is met humor geschreven. Leuk, vlot, beknopt, maar niet te populair.

Tussen The Goods vond ik een tof project voor Wood Shed.

woodshed

Deze stijl van fotografie vind ik heel mooi voor op het web. De typografie past er fantastisch bij. Een beetje speels en toch robuust. Kudos!

Check it out at Urban Influence.

5. Deens design door Brdr. Kr├╝ger

brdrkruger

Weer een website van Deense bodem. Deze heb ik vooral uitgekozen omdat ik het in- en uitzoem effect op de foto's leuk vond. Fijne sfeer van ambacht en liefde voor meubelontwerp en houtbewerking. Leuke over-ons-pagina met een stukje achtergrond en historie. De objecten zijn mooi gefotografeerd en komen goed tot hun recht.

brdrkrugernewturn

Heel klein minpuntje is dat de compositie op sommige pagina's wat druk is. Het uitklapmenu met pictogrammen is leuk bedacht, maar wel wat korrelig.

Bonus: De Frames of Life Campagne van Armani

Eigenlijk is het meer een online promotiefilmpje voor brilmonturen van Armani en niet een website. Toch wil ik Frames of Life wel even noemen. Ik vind het prachtig gemaakt.

Je kijkt door de ogen van een ander naar de wereld. Het stukje wereld waar die persoon woont. Verschillende culturen passeren de revue.

Ik vind het sterk omdat het accent ligt op de mens achter het montuur. Wat zie je, wat vind je mooi, wat is jouw beleving en wat voel je daar bij. Daarnaast is het  fraai gefilmd en gemonteerd.

Leuk extraatje: voor mensen met een webcam is er een interactieve optie. Check it out!

FramesofLifeArmani

Conclusie

Overal ter wereld worden fraaie websites gemaakt. Goed doordacht. Mooi van compositie. Schitterend in eenvoud. Juist als je in deze branche werkt is het soms fijn om weg te stappen bij je eigen werk. Even openstellen voor wat anderen maken. Om ervan te leren. Om inspiratie op te doen. En natuurlijk vooral om te genieten van menselijke creativiteit!

Interesse in responsive webdesign?

We horen graag wat we voor je kunnen betekenen. Bel, mail of kom langs en vertel!

 

Blijf op de hoogte van de laatste weetjes en tips