Blog header
Het web is altijd in beweging. Lees je mee?

Blog

Trends, tips, ontwikkelingen & nieuwtjes!

In Nederland zijn een groot aantal maatschappijen die vip bussen verhuren in diverse groottes en uitvoeringen. Echter er is een verschil in de vele mogelijkheden die deze voertuigen te bieden hebben. Met name mogelijkheden gericht op de zakelijke markt. Een aantal voorbeelden zijn bijvoorbeeld comfortabele fauteuils, presentatiemogelijkheden, vergadermogelijkheden, wifi aan boord en nog veel meer. Vipbus.nl bundelt de diverse wensen en behoeften in de diverse vipbussen. Lees dan mee.

Is je website wel eens vernield door hackers of scriptkiddies? Heel vervelend! Helaas gebeurt het vaker dan veel mensen denken. Met een aantal eenvoudige en grotendeels gratis stappen maak je het een stuk moeilijker om in te breken. Wil je weten hoe je dat doet?

Weet jij al hoe het zit met cookies, privacy en meldingsplicht? Voor mij begon het met een e-mail van Google. Dat we voor 30 september 2015 moesten voldoen aan het toestemmingsbeleid. Ik kreeg de opdracht om het tot op de bodem uit te zoeken. Wil je ook weten hoe het zit met de cookiewet? Lees dan mee.

Eindelijk volop zomer! Tijd voor chillen op terrasjes, strandpaviljoens en andere fijne plekken. Online vind je wat je zoekt. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met de websites van Horeca Nederland? Ik ging op zoek en vond 7 leuke websites van tenten met een mooi terras. Kijk mee en ontdek meteen wat bijzondere plekjes!

Zoek je ook wel eens inspiratie online? Ik wel. Lekker speuren naar toffe sites. Even gluren bij de buren. Genieten van zorgvuldig uitgedacht webdesign. Tijdens een recente surftocht kwam ik 5 fraaie responsive websites tegen. Kijk je met me mee?

Elke website moet worden bijgehouden om goed te blijven. Soms voldoen kleine ingrepen. Soms is een volledig herontwerp nodig. Lijkt rechttoe rechtaan, toch? Niet helemaal. Een paar aspecten van website redesign laten zich niet straffeloos negeren. Waar moet je op letten voor een succesvol redesigntraject?

Dinsdag 21 April 2015 is het zo ver. De grote Google mobile-friendly update waar iedereen in de internetbranche het over heeft: Mobilegeddon. Al eerder schreven we over mobielvriendelijkheid. Nu kan niemand er meer om heen. Niet Voor Mobiel? Probleem. Gelukkig heb je nu nog tijd. Wat houdt de update precies in en wat moet je doen om je website klaar te maken?

Het nieuwe jaar staat alweer bijna voor de deur. Een goed moment om de balans op te maken. Wat heeft het web voor ons in petto in 2015? We zochten de belangrijkste trends voor je uit.

Dat mobielvriendelijke websites een streepje voor hebben bij Google en bezoekers is geen nieuws. Mobiel internet blijft groeien en heeft de toekomst. Geen grote verrassing dus dat Google met een soort keurmerk komt. Lees wat het betekent en wat de gevolgen zijn voor webontwikkeling.

Met een goede foto schep je in een klap de juiste sfeer. Zonder woorden communiceer je waar jouw website over gaat. Klinkt simpel, maar er zitten wat haken en ogen aan. Waar moet je op letten? Hoe maak je zelf betere foto's? We gingen op zoek en vonden de volgende tips en trends.

Klanten willen vaak dat alle beschikbare ruimte in het webdesign wordt gebruikt. Het resultaat: overvolle webpages. Met witruimte - ook wel white space genoemd - schep je visuele orde en rust. In dit artikel wordt dieper ingegaan op het belang van leegte in webdesign. Wat is het, hoe zet je het effectief in en waarom?

Blogs, websites, social media; iedereen schrijft tegenwoordig. Helaas niet altijd met hetzelfde succes. Van plan om een professioneel blog op te zetten of om je eigen webcontent te maken? Dan is dit artikel op je lijf geschreven. Lees hoe je goed gestructureerde, relevante en deelbare content maakt.

Het internet staat vol kant-en-klare templates voor websites, webshops en blogs. Prima oplossing voor de wereldreiziger die het thuisfront wil laten meegenieten. Voor ondernemers lijkt het ook een uitkomst. Waarom zou je ook zoveel geld betalen voor maatwerk als er kant-en-klaar is? Lees waarom professioneel maatwerk écht de investering dubbel en dwars waard is.

Smartphones hebben meer capaciteit dan ooit tevoren. De technologie dendert voorwaarts in een onmogelijk rap tempo. Grote kans dat de website die je een paar jaar geleden hebt laten bouwen niet langer voldoet. Hoe zorg je ervoor dat jouw website mobiel beter presteert?

De tijd van ingewikkelde en flitsende webontwerpen lijkt voorbij. Geen bewegende banners meer, geen diepte- en schaduweffecten, maar recht-toe-recht-aan-design. Weg met de toeters en bellen. De online trendwatchers signaleren en masse het zogenaamde flat design. Wat is dat precies en waarom is het zo populair?

Waarschijnlijk heb je de termen responsive webdesign - al dan niet afgekort tot RWD - en zijn slimmere broertje adaptive webdesign (AWD) wel vaker horen vallen. Misschien weet je niet wat het precies is en wat de verschillen zijn. Waarom is een responsive of adaptive ontwerp beter? We zetten het even op een rijtje.

Je bent ondernemer en op je website bied je diensten en/of producten aan. Wat je wilt is de aandacht van je doelgroep aantrekken, vasthouden en omzetten in conversie. Hoe zorg je ervoor dat je website ook daadwerkelijk oplevert wat je ervan verwacht?

Blijf op de hoogte van de laatste weetjes en tips